onsdag 11 februari 2015

6 årsdagen!

Idag är det 6 år sedan vi fick det där beskedet som skulle förändra vårt liv för alltid! Ett besked som man inte kunde påverka, ett besked som man helt enkelt bara var tvungen att acceptera! En obotlig sjukdom som kräver att behandlas dygnet runt för att förhindra följdsjukdomar som vi vet leder till döden om man inte sköter den.
Att sedan tiden rullar på och man hela tiden biter ihop och är så där stark hela tiden, det tar på krafterna. Det här senaste halvåret har varit så där extra tufft, vår starka 9 åring har blivit mer självständig, börjat grubbla på varför just hon ska ha diabetes typ 1! Grinar varje gång vi ska byta infart och blir arg på sig själv för att hon tycker hon är dålig för att hon inte klarar av det! Att behöva tänka så som barn gör att man som förälder blir så ledsen och arg på denna hemska sjukdom! 
Citerar min fina FB-vän Helena som själv har en dotter med diabetes typ 1 i samma ålder som oss.
 "Vi är inne i det. Det är vår vardag och vi lever fullt ut, diabetesen lever med oss och inte tvärtom MEN att sticka sitt barn i fingrarna, att byta pump, att hela tiden planera och kontrollera dagar, att ligga steget före, att varje kväll analysera natten, att ställa klockan för att gå upp och sticka sin sovande dotter, att varje morgon utvärdera natten och sedan stämma av allt med personalen på skolan och fritids… Det är inget man vänjer sig vid. Vi har accepterat och försonats med vårt liv men samtidigt går det inte en enda dag utan att vi önskar att hon var frisk."
Tack Helena för att du sätter ord på hur man känner, kunde inte sagt det bättre själv.


      Bjuder på en vinterbild på Charlie och Elsa! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar