söndag 24 november 2013

Ett glatt besked!

Elsa har fått beviljat från läkaren att få byta ut sin Medtronic pump till en OmniPod.
Fick beskedet i samband med läkarbesöket i onsdags och nu är vi väldigt glada och förväntansfulla. Så snart de har fått in den nya mini OmniPoden som kommer till Sverige till årskiftet så ska vi få byta. Vi kan knappt vänta!

mylife OmniPod

Världens första insulinpump utan infusionsset. Insulinpumpen mylife Omnipod är liten, diskret och behöver inga infusionsset. Det är enkel att använda samt vattentät. Kanylen
förs in automatiskt så gott som smärtfritt. I fjärrkontrollen gör man alla inställningar, den beräknar bolusdoser och har en integrerad blodsockermätare. Vilka fördelar medför detta i praktiken?
Frihetskänsla
Du kan sätta fast pumpen på flera ställen t ex på överarmen, ryggslutet eller på magen. Den ökade flexibiliteten medför att du kan klä dig utan att känna att pumpen är i vägen.
Automatiskt och smärtfritt införande av kanylen
Pumpen aktiveras med hjälp av fjärrkontrollen och under en bråkdel av en sekund förs kanylen in automatiskt och så gott som smärtfritt.
Vattentät
Du kan ha Omnipod på dig när du simmar, duschar och tränar. På så sätt ger Omnipod dig en jämn och kontinuerlig dosering.
Ökad livskvalitet
Genom den tekniska innovation som Omnipod representerar behöver man inga infusionsset vilket ger en ökad frihetskänsla för insulinpumpanvändare. Lättnaden över att kanylen sätts på plats utan smärta kan också bidraga till en enklare vardag.
Vem kan får tillgång till OmniPod?OmniPod ingår i förmånssystemet i Sverige. Diskutera med din läkare/diabetessjuksköterska om inte du också kan få använda Omnipod.
1 kommentar:

 1. Hej,

  Jag jobbar med ett finskt nystartat bolag som har tagit fram en blodsockermätare med den senaste tekniken. Mätaren lagrar all information i "molnet" och gör det enklare att hålla koll på sitt barns blodsockernivå.

  Mätresultaten får du direkt i din dator eller i din mobiltelefon. All data sparas så att du på ett enkelt sätt ska kunna se trender i mätresultaten och lättare kunna hålla en jämn blodsockernivå. De som har testat den nya mätaren har uppnått mycket bra mätresultat.

  Blodsockermätaren är väldigt pedagogisk och informationen kan skickas vidare till din diabetesläkare/sjuksköterska/förälder.

  Efter årsskiftet kommer vi att få ca 20 mätare som skall testas. Jag undrar om du och din dotter skulle vilja vara med i testgruppen? Du får jättegärna kontakta mig för mer information.


  Bästa hälsningar

  Karin Svantesson, Effektiva Media

  E-post: karin.svantesson@effektivamedia.se
  Tel: 070-5971004

  SvaraRadera