fredag 16 augusti 2013

OmniPod

Nu har den blivit godkänd i Sverige, och vi hoppas såå att vi kan få möjlighet att få prova den på Elsa.
Ni som läst min blogg från början vet ju att jag hoppades på den här redan för några år sedan men då fanns den bara i USA. Idag fick vi hem en prov OmniPod för att se hur den nya lilla poden såg ut på. Och jag måste säga att vi är väldigt nöjda över resultatet. 

Tänk att bara ha den OmniPoden på kroppen utan slangar, synliga nålar och kopplingstejp på kroppen. 
Tänk att slippa den jobbiga väskan runt rumpan (som Elsa helst bär den) 
Tänk att kunna bada med den utan att behöva koppla av och på pumpen hela tiden.
Tänk att inte behöva se stålnålen som man annars måste sätta in själv i huden. Nu sätter man dit OmniPoden på kroppen och sen trycker man med fjärrkontrollen (dosan) och nålen åker in av sig själv. (tror och hoppas att det kan vara bättre för Elsa?) Nu håller vi tummarna för att Elsa och många andra diabetespatienter ska kunna få bära denna smidiga lilla pump. 


Så här fungerar den: 6 kommentarer:

 1. Hej Sandra!
  Hur fick ni tag på prov-poden? Den ser onekligen liten ut och enligt filmen verkar den jättesmidig :-)
  Det jag tänker på är att man inte kan se om nålen blir infekterad/blodig? Tänker också att man måste ha med sig så mycket extra? I stället för bara en extra nål så måste du ha med en till pod, insulin mm i fall att den lossnar? Hur tänker ni kring dom bitarna?
  Kram!!!
  Helena Lindmark

  SvaraRadera
 2. Skulle inte Elsa kunna testa att ha pumpen i clipset? finns att köpa på rubinmedical (om ni har en Animas) och jag vet att det finns liknande till Medtronic pumpar också.

  Håller tummarna för att omni-pod fungerar super för Elsa!

  SvaraRadera
 3. Vi ringde till OmniPod Sverige och de skickade oss en pro-pod på en gång. Känner oss inte orolig för dom bitarna att man måste ha med sig extra insulin osv. Har så nära skola, jobb, hem att vi har alla extra grejer inom gångavstånd. Och är man på resande fot så tar vi ju endå med extra av allt. Känns som att vi absolut vill prova om möjligheten kommer. Sen får man utvärdera allt efterhand. Man vet inte förrens man har provat. Hoppas allt är bra med er Helena! Många kramar

  SvaraRadera
 4. Hon har provat ett clips men tycker inte om det tyvärr.

  SvaraRadera
 5. Hej,

  Nu när det har gått ett tag vad är era erfarenheter fram till nu? Vi har har anmält intresse för en Accu Check Combo men har nu i dagarna fått veta att vi kan få ändra till denna om vi vill, vi har lite svårt att välja...

  SvaraRadera

 6. http://www.freestylelibre.se/

  SvaraRadera