tisdag 9 juli 2013

Sommar!

Nu har Elsa haft sensorn (CGM) ett tag och till en början var det bara problem. Den ville inte komma igång som den skulle och så var det signalfel och massa strul. Men vi fick bra support av Medtronic och de skickade oss en ny sändare, och sedan dess så har det fungerat bra.
Vet inte riktigt vad vi tycker ännu, den har både för- och nackdelar. Och den största nackdelen är att Elsa tycker det är jobbigt att byta den. Hon är jätte rädd när sensorn skjuts in i kroppen, det har och känns som att det alltid kommer vara ett jobbigt moment för henne. Hon sa sist att hon inte ville ha den något mer, så nu har vi gjort en paus så får vi se om eller när vi sätter dit den igen.
Det är mycket Elsa ska gå och bära på sig. Pump med pumpväska, stålnålen som ger henne insulin, kopplingen som gör att man kan koppla bort pumpen när man badar eller duschar och sist men inte minst sändaren som skickar signaler till pumpen vad hon har i blodsocker.
Elsas livsviktiga hjälpmedel för att överleva.

Måste bara tipsa er föräldrar som inte redan vet:
Det finns en Facebookgrupp som heter "föräldrar till barn med diabetes typ 1"  Den är helt suverän! Man vet att man inte är ensam om sin vardag med sjukdomen och så får man så mycket tips och snabba svar om det är något man undrar eller är orolig över.
Det finns en sluten grupp och en öppen grupp med samma namn, så är det känsliga saker som man inte vill att sina Facebookvänner ska ta del av så är det bra att skriva i den slutna gruppen.

Fick t ex tips i gruppen om att den här servicen fanns på Liseberg:

"Barn med diabetes får inte lämnas ensamma och kräver därför något vi kallar ledsaga. Vi har speciella band för dessa personer. Ni betalar som vanligt för barnet och skaffar åkpass sen kommer ni till gästservice och visar upp detta och eventuellt något som visar att barnet har diabetes. Ni får då ett gratis åkpass av oss till den person som hjälper och stöttar barnet till och i alla åkattraktionerna. Vid hög värme och långa köer som kan påverka barnet negativt finns då även möjlighet att utnyttja " gå före i kön" genom att används utgången och visa ledsagarbandet för personalen i diverse attraktioner. Vill påpeka att det endast går att utnyttja förtur vid varmt väder och långa köer annars ska man använda sig av vanlig ingång till attraktionerna.
Med vänlig hälsning, Gästservice"

Så nu i helgen när vi var hos kusinerna i Göteborg så fick mormor vara ledsaga till Elsa. 
Sådan fin service utav Liseberg måste jag säga. 

Ett annat tips jag fick genom gruppen var hur mycket socker det är i en sockervadd. 
Och på Liseberg är det 1 msk socker och 100% kolhydrater. 
Dvs 1msk=3tsk=15ml och 1msk=12g kolhydrater!!
Alltså knappt ingenting!!
Inte konstigt att hon alltid har blivit låg efter varje gång hon ätit en sockervadd! 
Det är mest luft och lite socker.
Elsa var nöjd men åt knappt hälften av den!

Elsa spelade på lyckohjulet direkt hon kom till Liseberg och vann 2 kg choklad! 


En varm lyckad sommardag på Liseberg!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar