onsdag 31 juli 2013

Bad bad bad...

Sommarens väder kan man inte klaga på! Man har verkligen blivit bortskämd med sol och bad nästan varje dag och vi njuter till fullo av det härliga vädret. Men att Elsa klagar på sin diabetes just nu förstår vi helt och hållet!
Vilket barn vill ta en paus bara för att man måste, och just när man har som roligast?
Och det är just det Elsa har behövt göra tycker hon! Vi får liksom smått jaga henne upp från vattnet bara för att vi måste kolla hennes blodsocker och ta på pumpen för en stund bara för att hon måste ha insulin. Hon är som ett vattendjur och verkligen älskar att bada.

Varför måste jag ha diabetes har jag hör flera gånger den här sommaren.
Och det är inte så lätt att svara på den frågan! Man har liksom inget vettigt svar på det!
Tänk om man bara kunde strunta i alla stick och kontroll bara för EN dag! Tänk vad underbart skönt det skulle vara! Och inte minst för Elsa. Vi kan ju titt som tätt få barnvakt och tänka på annat för en stund medan Elsa alltid kommer få ta ansvar och ta hand om sin sjukdom resten av livet.
Tänker ofta på hur framtiden kommer vara, tänk att hon ALLTID ska behöva dras med den här kontrollsjukdomen. Varför ska det vara så svårt att hitta ett botemedel? Hoppet för framtiden finns alltid där, någon gång...  Men man försöker vara positiv och gör det bästa av situationen.
Det finns alltid dom som har det värre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar