torsdag 18 april 2013

Analysera och följa statistik på hennes blodsockervärden.

Räknade lite fel när jag manuellt räknade höga respektive låga värden i förra inlägget. Kunde äntligen mata in alla värden från blodsockermätaren igår i datorn och fick fina diagram och statistik över hennes blodsockerkurvor.
I snitt kollar vi henne 15 ggr/dygn
Justerar med extra insulin i snitt 5 ggr/dygn + dem "vanliga" insulindoserna till maten. (9 st totalt)
Hon får äta i snitt 10st druvsocker per dygn pga låga blodsockervärden.
Inte riktigt så extremt som i förra inlägget men ändå inte okej.
Så nu ska vi försöka sätta oss ner och analysera hennes blodsockervärden dag för dag, och försöka minska på de höga respektive låga värderna. Lättare sagt än gjort, phu!
Men har tagit till mig lite råd från en grupp på Facebook "föräldrar till barn med diabetes typ 1" att man först ska försöka ta tag i dem låga värderna för att sen jobba med att få bort de höga. Hoppas också att vi snart får komma till vårt diabetesteam så vi kan gå igenom lite med dem också.

Idag hade Elsa dansuppvisning i pausen med en publik på 1314st!! Det var SM-final i elitseriens damvolleyboll. När hon kom till Arenan hade hon 5,1 mmol/l och när det var en kvart kvar innan uppvisningen hade hon sjunkit till 2,6 mmol/l
Jag fick ge henne druvsocker, vatten, tog av henne pumpen och fick vila i 10min.
Sen var det bara att köra.
Man är så nervös som diabetesförälder kan jag lova, känns som man aldrig kan förutspå hur hennes blodsocker kommer ligga. Vilken publik och vilken stämning! Pulsen ökade något på mig när Elsa gick ut på golvet. Allt gick bra och hon och hennes danskompisar var så duktiga. Hon sa efteråt att benen skakade men blodsockret hade ivarjefall ökat till 4,6 mmol/l efter uppvisningen.

Elsa innan uppvisningen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar