söndag 20 januari 2013

Allvarliga händelser som händer på natten!!

Den här månaden har Elsa grejat med sin pump i sömnen vid två olika tillfällen.
Första gången vaknade vi av att Elsa var irriterad och sparkade, då kollade vi henne och hon låg på 15 mmol/l och såg att pumpen var bortkopplad från hennes kropp!! Och andra gången inatt så vaknade Anders av att hon satt upp och tog upp pumpen från pumpväskan (han vaknade av kardborrebandet som lät) och tänkte trycka på på knappen för att ge insulin!
Riktigt läskigt att hon gör det i sömnen och inte kommer ihåg att hon gjort så. Nu blir det knapplås på pumpen härdan efter! Och jag hoppas verkligen inte hon kopplar bort pumpen igen.
Lilla gumman!
Allvarliga händelser kan hända och det är tur att hon ligger bredvid oss så vi kan hålla koll på henne.
Vi vet att vi inte kan ha henne emellan oss för alltid men vi är inte trygga med att ha henne på övervåningen just nu.
Vår dröm är att så småningom skaffa oss en diabeteshund som kan känna av hennes låga respektive höga värden och speciellt då på natten. Är det någon av er som läser min blogg som vet om det finns någon fond att söka för diabeteshundutbildning?

Vi har fastnat för en Labradoodle (se filmen nedan engelsk tal) Just för att vi vill ha en hund som inte hårar och för att de är så villiga att hjälpa. Se så underbara de är!


En film om LabradoodlesMan kan träna upp en hund att markera lågt och högt blodsocker.

2 kommentarer:

  1. Hej! Vi har en dotter på tre år som fick diabetes när hon var lite över två. Vi är oroliga på nätterna eftersom ibland är hon väldigt låg och ibland väldigt hög.... Så vi går upp mycket på nätterna och tar blodsocker på henne. Vi har köpt en diabeteshund, som är på träning just nu, det tar ca ett halvår innan hunden är färdig. Jag har kollat runt lite på fonder men det finns inte jätte mycket, man kan kolla om man kan söka någon lokal fond kanske? Lycka till med allt!

    SvaraRadera
  2. Hej Sofie! Vad spännande för er! Vart utbildas hunden? Skulle vilja veta hur det går för er. Vad det kostar osv. Vore väldigt tacksam om du ville kontakta mig via mail: saja78@msn.com och berätta lite mer.
    Om du har lust?

    SvaraRadera