lördag 13 oktober 2012

HbA1c=45 mmol/mol

I torsdags fick vi ÄNTLIGEN komma till läkaren och diabetesteamet i Örebro. Vi har alltid blivit kallade var tredje månad för att kolla av HbA1c-värdet (långtidsvärde för hur kroppen mår) men nu har det gått mer än fem månader!! Det finns inte tillräckligt med pengar i vården och det dras in på resurser mer och mer, sorligt och helt oacceptabelt.
Ivarjefall så fick vi ett fint kvitto att vi sköter hennes diabetes bra då hennes HbA1c värde låg på 45 mmol/mol. Det lägsta hon haft på väldigt länge.
Tack vare att vi hela tiden korrigerar värden över 8 mmol/l så ligger hon aldrig högt i blodsockret länge.  Hon har alltid ett svängigt blodsocker, och det är inte många gånger det ligger som vi vill, men då är det bra att man kan korrigera. Efter den helgen med ett blodsocker värde på 1,4 mmol/l i skogen, så fick hon ett lägre värde när hon lekte ute på rasten i skolan. Nämligen som ni ser på bilden 1,0 mmol/l!!
Trots allt så stod hon på benen och fröknarna kunde snabbt hjälpa henne och fick i henne druvsocker.
Ibland förstår man inte dom värden som hon har ibland.


Elsa efter besöket på sjukhuset,
Mat på IKEA, som hon själv valde. 
Där hon åt panerad fisk med potatis 
och glass till efterrätt.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Kul med så fint värde! Vi bor också i Örebro och var där i maj senast. Nu jagar vi dem för att få en tid. Så tråkigt, dåligt och jobbigt.
    kram/Malin

    SvaraRadera