torsdag 10 maj 2012

Glad stolt Elsa!


Elsa har tagit bort infusionssetet helt själv!! Och inte bara en gång utan 4 gånger på raken!! Vi är så stolta över henne! Och hon är superglad! Tack vare lite push från diabetesteamet, släkt och vänner runt omkring henne så har hjärnspökerna ATT det ska göra ont försvunnit. För det är just det som varit Elsas stora problem.


För att besvara några kommentarer i förra blogginlägget...
Vi bedövar alltid med emlaplåster innan vi sätter dit stålnålen och för att ta bort den gamla infusionssetet så har vi istället för remove använt en  plåsterborttagare som man sprayar på klisterlappen runt om stålnålen. Väldigt bra måste jag säga, speciellt nu när hon inte gör motstånd och kan ta bort den själv. ÄNTLIGEN!!!


Den finns att köpa på Apoteket Hjärtat för 39:-


Till Elins mamma i Västerås:
Stålnålen på infusionssetet är 6 mm och nålen på sprutan är 5 mm,
men vi använde 8 mm eftersom Elsa aldrig tog sprutor i skinnet.


Elsa med insuflon innan pumpen.

Jag hoppas ni får möjlighet att prova pump, för jag ser bara fördelar med den nu när vi provat.
Skulle aldrig vilja byta tillbaka till spruta igen. Lycka till och kämpa på!

Tack för alla kommentarer, det värmer gott att läsa dem!

2 kommentarer:

 1. Heja Elsa! Du är såååå duktig och tapper!
  Kram Jenny<3

  SvaraRadera
 2. Hej Sandra,

  Jag heter David och har en son på snart 9 år som debuterade i typ 1 för lite mer än 1 år sedan. Nu vet jag inte om ni använder druvsocker för att få upp låga värden, men det gör vi. Och vi såg att det var ett väldigt litet utbud av druvsocker i olika smaker. Också att det fanns dåligt med bra förpackningar. Det var ofta som druvsockret bara smulades sönder i fickan eller väskan.

  Därför bestämde jag mig för att starta en webbutik som bara säljer druvsocker i olika smaker. Jag har samlat ihop många annorlunda och roligare smaker som förhoppningsvis ska ge lite bättre variation. Också bättre förpackningar. Jag har även plockat in flytande socker och fler produkter är på väg.

  Titta gärna in och ge synpunkter eller annan feedback.

  http://www.druvsocker.nu/

  Mvh

  David

  SvaraRadera