fredag 29 april 2011

OmniPod

Jag googlade för att se om jag kunde få någon mer information om OmniPod skulle komma till Sverige och hittade den här pdf-filen: http://www.tlv.se/Upload/Beslut_2011/bes110408-mylife-omnipod.pdf
Den 8 april 2011 beslutade alltså TLV (tandvårds- och läkemedelsförmånsverket) att OmniPoden inte ska ingå i läkemedelsförmånerna.
Jag blev så besviken när jag läste länken, den verkade ju vara så bra!
Så nu är det bara att försöka glömma den tyvärr!
Elsa har nu 1 år kvar innan hon börjar förskoleklass (0:an) och eftersom hon inte vill ta sprutor själv i skinnet så funderar vi om vi ska börja med pump efter sommaren, så hon och vi hinner vänja oss vid den innan allt annat nytt på skolan börjar.
Som det är nu så måste ju alltid en vuxen hjälpa henne att ge insulin eftersom insuflonet sitter på rumpan och då når hon inte själv, kanske blir det lättare med pump?
Vilka insulinpumpar är ni nöjda med? Vet att våran diabetesmottagning rekomenderar Medtronic, vad har ni för tips och råd att ge angående insulinpumpar?

6 kommentarer:

 1. Vi älskar vår medtronic, inte minst för att det är så smidigt med en liten fjärrkontroll. Vi behöver ju aldrig ta upp pumpen utan det räcker med några knapptryckningar så är det färdigt. Ps varför sätter ni inte insuflonet på magen? Vi flyttar runt sigges pumpnål mellan mage o rumpa så det inte ska bli några fettkuddar. Sen ska jag säga, att jag tycker inte omnipoden verkar så käck på små barn eftersom det är en större dosa som sitter på barnet. I vilket fall inte på mina killar som är så aktiva. Jag tror att den snart skulle rivas loss under leken faktiskt.

  SvaraRadera
 2. Hej Sandra!
  Håller med Tove gällande Omnipoden, tror inte att den är så smidig som den verkar då dosan som sitter på kroppen är rätt stor ändå... Elin har en Animaspump och nålen (som hon har på skinkan) har inte lossnat en enda gång och hon har aldrig upplevt slangen jobbig eller i vägen trots vilda lekar och full fart! Vi är supernöjda med pumpen och dess funktioner! Det som talar för att vi väljer Medtronic nästa gång är dock fjärrkontollen som Tove också nämner, det är något vi verkligen skulle vilja ha.
  Tycker att ni gör helt rätt som överväger pump igen, även om det såklart känns jobbigt nu innan så är fördelarna oslagbara!

  Kramar till dig!
  Helena Lindmark

  SvaraRadera
 3. Det är ju bra att Medtronic har en liten fjärrkontroll, men är det inte jobbigt på sommaren när det är varmt och de vill bada stup i ett? För det går väl inte att bada med pumpen? Det gör det med OmniPoden och så verkar det som när man läser och ser om den på youtube att den sitter fast väldigt bra, så det är nog inget bekymmer. Insuflonet har vi inte haft på Elsas mage bara för att hon inte haft tillräckligt med fett där, och insuflonnålen är ju ganska lång jämnfört med pumpnålen. Men det lutar nog att det får bli en Medtronic pump, ni verkar ju vara nöjda och det verkar ju även som om det är lättare att hålla ett jämnare blodsocker när man har pump. Tack för tipsen ni ger mig :-) Många kramar till er!

  SvaraRadera
 4. Hej igen!
  Animaspumpen är vattentät och funkar att bada med =) Elin sprang i med sin på när vi var på Cypern så vi har testat ;) Vi tar dock alltid loss nålen när hon badar på, går på en sekund att ta bort och sedan sätta dit när hon kommer upp igen men det fungerar som sagt att bada med pumpen också om man vill det. Den är vattentät ner till 3,5 meter i 24 timmar just för att den ska passa vid vattenlek och vattensporter. Du kan läsa mer om Animas på www.rubinmedical.se
  Vi är som sagt supernöjda med Elins pump och den är klockren på alla sätt!
  Du får mailbomba mig med frågor om du vill, det vet du.
  Hoppas ni mår bra och har en bra tisdag.
  Kram Helena Lindmark

  SvaraRadera
 5. Hej... min dotter Ella har en Medtronicpump, dock utan fjärrkontroll. Det funkar jättebra ändå, tycker vi.
  Vi är jättenöjda med pumpen och kan rekommendera den varmt. Det fungerar också bra med bad då man lätt, med en snabbkoppling, kopplar loss pumpen. Har tom varit på en utlandsresa med mycket bad och det var inga promblem alls att koppla av och på.

  Mvh Åsa, mamma till Ella 4 år, deb vid 2½ års ålder. Pump sedan 7 mån tillbaka.

  SvaraRadera
 6. vi har fått pumpen här i sverige två månader sen. vill hu ha mer information kan du kontakta mig
  afourla@gmail.com

  SvaraRadera