måndag 22 november 2010

Sensor!

Vi fick prova en sensor på Elsa som hon själv tyckte var väldigt skoj att få testa. Vi satte på den på hennes mage och den kollade av hennes blodsocker hela tiden. Måste säga att det var väldigt smidigt och skönt att bara behöva kolla på dosan för att se hur hennes blodsocker låg. Och blev hon för låg eller hög så larmade den, och sen såg man om blodsockret var på väg ner eller om det var på väg upp.
Nackdelen med det här testet var att hon låg aldelles för bra i blodsocker, det ska man egentligen vara väldigt glad över men just nu hade vi velat se hur hennes blodsocker hoppade upp och ner och utvärdera utifrån det och gå igenom vad det kan beror på.
Vi skrev nämligen upp allt hon åt och hur mycket insulin vi gav henne under dessa fyra dagar och eftersom hon låg så bra så var det inte mycket att diskutera om. Men läkaren var nöjd!

4 kommentarer:

 1. Vad spännande att Elsa fått testa sensor! "Typiskt" att hon låg så pass bra precis då men men, å andra sidan var ju det såklart jättebra också =)
  Kan du testa att maila länken om Nyhetsmorgon till mig? Försöker få upp den via ditt förra blogginlägg men det går inte... Vore jättesnällt!

  Stor kram!
  Helena Lindmark

  SvaraRadera
 2. Nu ska den fungera att titta på den igen...

  SvaraRadera
 3. Var hos doktorn idag och Elin kommer med få prova den! Jag säger Yess!! Tror inte att Elin kommer vara lika glad.

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Den pumpen fick min son i maj pga att hans blodsocker åkte berg o dal bana. Vilken underbar uppfinning. Tidigare hade han Cosmo (Cozmo?) men sedan han fick denna pumpen har hans hba1c gått ner fr 7,4 (VE O FASA) till 6,7!

  Såg att din dotter fick diagnosen 11 feb 2009... Min son fick diagnosen 26 feb 2009. Han var då 1½ år.Hemskt att det drabbar de små men skönt som förälder att veta att det finns fler. Man känner sig ofta ensam med detta eviga kämpande...

  Styrkekramar kommer mig o Liam!

  SvaraRadera