söndag 5 september 2010

Blodsockret åker upp och ner som en jojo!

Elsas blodsocker har varit upp och ner i flera veckor nu, och vi förstår oss inte på hennes värden. Speciellt på nätterna då hon har vaknat på morgonen med alldeles för höga värden. Vi ökade Levemir (långtidsinsulin) och då blev hon först för låg och sen har det varit bra vissa dagar och högt andra dagar. Som en jojo helt enkelt.
Vi har haft kontakt med diabetesteamet och de tycker att vi ska sluta med insuflonet.


Så nu i helgen har vi provat att ge sprutor direkt i skinnet och Elsa var med på det också. Hon sa till och med att hon ville ta sprutorna själv, men kaxigheten innan bevisade hon tyvärr inte när det väl var dags. Hon hade undanflykter och ville först ta i magen sen ångra hon sig och ville att vi skulle ta i rumpan och sen ville hon ha "stora kanin" och krama om och så höll det på tills vi var tvunga att ge henne insulinet i skinnet utan hennes samtycke. Så har det varit hela helgen, och man undrar ju om hon någonsin kommer kunna slappna av och tycka om sina sprutor?
Men det är bara att fortsätta, för hennes blodsocker har faktiskt blivit bättre.

3 kommentarer:

 1. Så leit å høre :( Vår jente syns det er helt forferdelig å ta sprøyter de få gangene det er aktuelt. I starten brukte vi bare sprøyter, og da måtte vi sette dem mot hennes vilje: en holdt, og en stakk. Helt fryktelig. Det virket som om hun aldri noen gang ble vant til å få sprøyter. Etter at hun fikk pumpe ble alt mye enklere og hun er forholdsvis enkel å regulere. Vi bruker Emla-krem før hvert skift av nål.

  Jeg håper at ting vil bedre seg!

  SvaraRadera
 2. Helena Lindmark7 september 2010 17:10

  Hej!!
  Hang in there!!
  Vi har haft extremt tuffa nålbyten (Elin har ju pump) under våren och sommaren men äntligen, äntligen vågar Elin slappna av och nu går det hur bra som helst!! Vet hur hopplöst det kan kännas och skickar styrkekramar i lass och hoppas det vänder snart!

  Helena Lindmark

  SvaraRadera
 3. Linns värden har också varit allt annat än stabila, framför allt har nätterna bytt skepnad helt under sommaren... Vi höjde från 16 E/dygn till 24-26 E/dygn under bara några veckor. Min egna slutsats är att det är en kombination av tillväxt och minskad egen insulinproduktion. Lycka till! Tänker på er!

  Kram!

  SvaraRadera