fredag 9 april 2010

Ta sprutor i skinnet = Barbie

Ni som följt bloggen från början eller ni som känner Elsa vet ju att hon inte vill ta sprutorna direkt i skinnet.
Nu har hon bestämt sig att hon ska göra det till sommaren, och om hon är duktig så ska hon få en present av oss. Hon har helt själv valt ut det hon vill ha. Och vad tror ni?
En Barbie såklart! (Hon är helt galen i Barbie, och leker med det jämt) :

Den här Barbien vill hon bestämt ha.

Det vore så skönt att veta att man kan ge sprutorna utan hjälp av ett insuflon. Vi ska ju åka till Mallorca i 2 veckor i sommar och det vore bra om man slapp byta insuflonet var och varannan dag som man bör göra när det blir mycket bad i saltvatten och lek i sand. Vi vill inte att det ska bli infektion som det blev förra sommaren, så vi får se om hon är redo att ta sprutor eller ej.
Vi vill ju inte pressa henne utan vi vill att det ska bli så naturligt som möjligt för henne.
Det är ju trots allt en livslång sjukdom hon har.
Och sex sprutor per dag ska hon ju ta varje dag året om.

Så här tar vi sprutorna nu. Genom insuflonet!

5 kommentarer:

 1. Hej !!
  Har nyss böjrat läst eran blogg eller hittaden av en slump!
  Har själv 2st barn med diabetes ena insjuknade sommaren -09 6år gammal då..och nu för 1mån sedan våran lilla prins 3½ år gammal. Måste säga att barn är fantastiska och våran lilla fast han har ju sett sin syster ta sprutor har inte varit något problem med sprutorna vi har däremot lite problem med dagis än...ska skriva ut länken du la ut och ta med !!! Det kommer gå kanon med att Elsa ska ta sprutan i skinnet det känns inte har själv provat men att övertyga ett barn inte alltid lätt! Önskar er lycka till med det!! Tack för en fin blogg och åtekommer säkerligen med kommentarer i är i samma sits!!
  KRAM Tina mamma med 2diabetesbarn

  SvaraRadera
 2. vad kul :D hoppas det går bra och att hon inte tycker det blir allt för läskigt första gången.

  SvaraRadera
 3. Det kommer gå super bra för Elsa. Om hon nu har bestämt sig så kommer det gå lätt. Vet när jag fick diabetes så provade jag att ta sprutor på apelsin först och min mamma fick prova också att ta sprutor så hon viste att det inte gjorde ont. Så fråga om ni inte kan få en påse med engångs spruter så ni kan öva tillsammans hela familjen med olika frukter, så blir det lite roligt också:)
  Lycka till! Och hälsa henne. Kram Kram

  SvaraRadera
 4. Hej det är jag som är anonym Marie K... Hade inget konto men nu har jag det:)
  Kram Marie

  SvaraRadera
 5. Vad roligt Tina att du kommenterar och berättar lite om hur ni har det. Uppsakattas alltid!
  Och Marie, vilket bra tips! Tack!
  Det verkar som om Elsa skjuter upp det där med att ta sprutor i skinnet, hon provade en gång här för ett tag sedan men vill helst slippa. Nästa gång vi är hos diabetessjuk. ska jag fråga om vi kan få engångssprutor så vi kan öva hela familjen och även på frukter :-)

  SvaraRadera