torsdag 5 november 2009

Diabeteskväll!

Igår lämnade vi barnen hemma med mormor och åkte till USÖ:s aula för att träffa andra föräldrar vars barn också har diabetes. Det var väldigt intressant att lyssna på vad diabetesteamet hade att säga, och de visade nya hjälpmedel, pratade om forskning, visade bilder från årets diabetesläger (Elsa måste var 10 år innan hon kan få gå), enkätresultat hur föräldrar till sjuka barn mår jämnfört med föräldrar till friska barn. Men det bästa av allt var att vi blev indelade i grupper då vi fick träffa andra föräldrar med barn i samma ålder som våran dotter. Det var ett par som hade en 4 årig tjej och 2 st med varsina 6 åringar. Hade gärna velat haft mer tid till att prata med föräldrarna, för det var skönt att prata av sig och jämnföra deras vardag med våran, och ge varandra tips och ideér.
En av föräldern berättade att hennes sexåring nyss hade börjat trotsat med att inte ta sitt blodsocker, vilket aldrig hänt tidigare. Det måste vara väldig jobbigt, att behöva tjata eller tvinga att behöva ta. Jag har ju själv en 6 åring hemma vet hur svårt det kan vara i den åldern. Det är en väldigt stormig tid och de är som små tonåringar. Förstår att vi kommer få gå igenom det med Elsa också.
Något som jag tänkt på är hur Elsas små fingertoppar kommer se ut när hon blir äldre. Hon blir ju stucken minst 10 gånger per dag i 365 dagar år ut och år in. De kommer säkert vara hårda som sulor, stackare! Tänk om man bara kunde se hur blodsockret låg utan att behöva sticka henne hela tiden, vad det skulle underlätta för henne då. En scanner som scannade in värdet.
Kan inte någon uppfinna det?

3 kommentarer:

 1. Hej,
  jag heter Lisa Månsson och arbetar med Diasend. Jag skulle vilja komma i kontakt
  med dig. Hör av dig till mig på lisa.mansson@diasend.com. www.diasend.com
  /Lisa

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag heter Karin och är mamma till Nora 6 år. Hon fick också diabetes i februari i år. Jag vill tipsa om att vi sticker på översidan av underarmen när vi mäter blodsocker. Och när hon säger att hon är låg så sticker vi i handen. I köttet nedanför lillfingret i höjd med tummen.
  Vi har Freestyle Lite från Abbott. Kräver endast pyttelite blod.
  Hoppas att det kan vara till någon hjälp...
  /Karin

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset! Får se om jag får prova det på Elsa.

  SvaraRadera