måndag 2 mars 2009

Jobbig!

Just nu känns det riktigt motigt!
Elsa trotsar såå mot sprutorna och all motivation har helt tagit slut.
Tänk om hon bara kunde sitta helt stilla och snabbt få sin insulindos, vad enkelt det skulle vara då.
Nej hon bara skriker och gråter och vägrar sitta stilla, och värre är det om vi (jag o Anders) ger henne sprutorna tillsammans. Så just nu är det bara Anders som kan ge dem, eftersom jag inte kan hålla fast henne lika lätt.
Skitjobbigt rent ut sagt!!!
Efteråt när vi pratar med Elsa så säger hon att det inte gör ont och är glad och sprallig igen. Varför sitter hon inte bara still? Det är ju för hennes eget bästa!
Vi var inne till USÖ idag och pratade med läkaren och diabetessjuksköterskan för att få andra alternativ och det som finns är ju insuflon eller insulinpump.
Vi ska prova insuflon på torsdag så får vi se hur det går.

Insuflon: Om injektionssmärtan är ett problem kan man ge injektionerna genom en kvarliggande mjukrörskateter, Insuflon ("mjuk insulinknapp"). Man slipper då sticka barnet i huden. Istället sprutar man in insulinet genom ett gummi-membran.

Insulinpump: Man tillför insulin med hjälp av en batteridriven insulinpump som kontinuerligt ger direktverkande insulin genom en nål eller via en s k kateter (tunn plastslang), i underhudsfettet.

Vi är lite skeptiska till insulinpump för att den känns så stor och tung till lilla Elsa. Annat vore för en ungdom eller vuxen då man lätt kan stoppa den i fickan eller ha den hängandes i bältet.
Men det kanske är det bästa för Elsa ändå, vad vet vi??

Vi är väldigt kluvna just nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar